Puheenjohtajan palsta

Joutsijärven Metsästäjät ry

HIRVENMETSÄSTYKSEN ENSIMMÄINEN JAKSO 1.9- 20.9.2018

Kokoonnutaan majalle klo 07.00.

Pyynti aloitetaan perinteisesti seuran peijais- ja maanomistaja hirvien pyynnillä yhteispyyntinä.

 Halutessaan on ampujalla mahdollisuus ampua vasa tai aikuinen omaan porukkaan. Hirvijohtaja tekee kuitenkin aina päätöksen siitä, kuuluuko hirvi seuralle vai ampujan ryhmälle. Hirvijohtaja seuraa jatkossa kaatotilastoa ja pyrkii siihen, että kaikkien porukoiden saalistilasto etenee tasapuolisesti. Saaliinjakoa ei suoriteta metsässä vaan majalla. Vasojen päät seuraavat ropin mukana majalle!

Kylmiö toimii !!! Nyt voidaan pyynti aloittaa oikeasti jo heti alussa. Kaato lupia on runsaasti siksi kannattaa pyyntiin panostaa tosissaan. Tammikuun koiraton jahti ei luultavasti kiinnosta.

Tasapuolisuuden vuoksi aloitetaan pyynti nelosporukan alueelta. Nelosporukan koiramiehet ottavat hirvet ylös. Me muut virittelemme passit totutuille passipaikoille.


Ensimmäisellä jaksolla vasasuoja on voimassa. Naaras hirveä, jota vasa 

seuraa ei saa ampua!!!! 


Vasasuoja poistuu toisen jakson alussa, mutta moraalinen vasasuoja on

voimassa aina! 


Vasasuoja poistettiin vain vahinkojen varalta! 


Emien ampumisesta ei saa tulla tapaa tai käytäntöä! Urosten osalta ennen 


kiimarauhoitusta ei ammuta 8 tai enemmän piikkisiä uroksia. Sukupuolijakauma on 


50/50 eli puolet ja puolet.


Ammutaan vain hyviä tarkkoja laukauksia. Paras tulos/ tuote saadaan, kun ammutaan hirveä lavan taakse siten, että lapa ei vaurioidu. Veri valuu onteen ja lihasta tulee laadukasta ja maukasta. Esim. päähän ammutulla hirvellä veri jää lihaan, koska kaikki verisuonet ym. jäävät ehyiksi.

 Entiset Valpion maat Kuusivaarassa eivät ole meillä vuokralla 2018!!

SUURET KIITOKSET KAIKILLE VAJAN RAKENTAMISEEN OSALLISTUNEILLE SEURAN OSAAVILLE, TIETÄVILLE JA TAITAVILLE JÄSENILLE!!!!! JOKAISEN TYÖPANOS ON OLLUT TÄRKEÄ JA TARPEESEEN!!

 

OIKEIN MUKAVAA JAHTIA KAIKILLE!!!
Comments